Tlaki

Tlaki

Epoksidni in poliuretanski tlaki

Izvajamo samorazlivni tlaki kot tudi premaze.

Z epoksi in poliuretanskimi smolami lahko ustvarjamo različne vzorce.

Uporabljamo jih v industrijskih objektih, nakupovalnih središčih, trgovinah, bolnišnicah, pisarnah, skladiščih, delavnicah in garažah. Omogočajo nam enostavno čiščenje.

Izvajamo različne vrste tlakov:

  • antisatatični epoksidni tlaki
  • dekorativni epoksidni ali poliuretanski tlaki
  • maltozni epoksidni tlaki
  • protidrsni epoksidni ali poliuretanski tlaki garaž
  • protikislinski tlaki in premazi

Epoksi tlaki so narejeni iz materialov, ki predstavljajo edinstveno rešitev in prispevajo k njenim še posebej velikim zahtevam po vsem svetu. Prav zato so epoksi tlaki tako posebni, uporabljajo se namreč lahko za številne različne uporabe. Sestavljeni so iz izjemno praktične in prilagodljive mešanice materialov.

Aplicira se ga v zadnjem koraku, ko so betonska tla že brušena in pripravljena. Takrat se mešanica smole in utrjevalnje kemikalije vlijeta na tla v tolikšnih slojih, kot je potrebno za vaše potrebe. Že v nekaj dneh se bo spremenila v trdna tla želenega videza.

So zelo odporni in omogočajo enostavno čiščenje, zato so primerni predvsem za industrijske objekte, skladišča, garaže, delavnice, kuhinje, kolesarske steze itd.

Priprava podlage je ključnega pomena saj zagotavlja oprijem epoksidnih nanosov v nadaljevanju. Podlago je potrebno zbrusiti z namenom odstranitve cementnega glena.

Poliuretanski tlaki so na videz podobnega izgleda kot epoksidni tlaki. Glavna značilnost PU tlaka je  elastičnost in UV odpornost. Zato se največ uporablja za zunanje površine, garažne hiše, terase, balkone itd.

Lahko so protidrsni ali samorazlivni (enostavno čiščenje).

Klasični epoksi se lahko vgrajuje na največjo dopustno vlago v betonu 4%. Epoksi na vodni osnovi pa 6%.

Za industrijske zahteve so lahko antistatični, električno prevodni, kemijsko odporni.

POSTOPEK DELA :

  1. Priprava podlage:

Brezprašno diamantno brušenje ali peskanje z namenom odstranitve cementnega glena za kvaliteten oprijem epoksidnega nanosa.

  1. Nanos primerja :

Nanos primerja (prvega sloja) z valjčkom ali gladilko. Namen prvega sloja je penetriranje v betonsko podlago in posutje s kremenčevim peskom,  kar zagotavlja oprijem sledečih nanosov.

  1. Vmesni nanosi :

Količina vmesnih nanosov je odvisna od sistema. Lahko služijo za premoščanje razpok in kot hidroizolacija. Z vsakim dodatnim nanosom, ter posutjem s kremenčevim peskom dobivamo na trdoti in debelini.

  1. Zaključni sloj (obrabni sloj) :

Zaključni ali obrabni sloj je lahko v različnih odtenkih. Po želji se lahko posuje z barvnimi lističi.

Kontaktirajte nas

Zaupajte svoj projekt ekipi, ki že več kot 30 let gradi na temeljih poslovne odličnosti.

Oglejte si naše reference

Partnerji nam zaupajo izvedbo pri številnih raznolikih projektih. Več si jih lahko ogledate tukaj.